Thursday, January 29, 2009

Zach X-Factor


He start his career in entertainment industry as a singer of a group X-Factor unber KRU label. Then he start acting in some dramas and movies. His handsome face really adorable. He has a muscular body but it's hard to get any of his shirtless pics. He is a Sarawakian native.

Full Name : Zachery Anak Francis Ubu
Place of birth : Kuching,Sarawak
Race : Others
Language : Malay
Career : Actor, Singer
Skill : Acting, Singing






17 comments:

Anonymous said...

saya suka sangat lakonannya semua nya berjaya benar2 berbakat and saya suka dia ciri-ciri seorang lelaki sejati

Anonymous said...

Paling suka sgt watak dia sebagai Fai dlm drama Dua Kali Aku Mencintaimu di Astro Prima. Lakonan dia nampak natural sangat, cool dan relax, perwatakan dia pun nampak lain..sweet, so boyish, nice haircut dan hensem..tak spt dlm drama2 lain.

ilya_amin said...

You acted so well in si capik, that
I thought u really capik. The next role you should do is orang jahat your voice is good

Lady Salmah
Singapore

Anonymous said...

i suka watak you dalam Embun Terbakar...romantik sgt. how i wish i have a boyfriend like farid in embun terbakar..

Anonymous said...

saya suke sangat tengok awak b'lakon..lagi2 dalam si capik...... memang meletop and gaya habis......

Anonymous said...

zack ni org islam ke?

Anonymous said...

zack bukan org islam...
klu xsilap, dia ni pure bidayuh tau...
name pn dh zachary... anak francis...

Anonymous said...

i love him so much.....

Anonymous said...

yup he's a christian...

he did act as a bad guy in 'idaman' sequel..

Anonymous said...

wah...zack blh lakon watak org muslim pure lagi kan.iss..baleh ke...blh bawa lakonan beri salam & sembahyang. org blh confuse apa dia dah convert...
zack tu tak la hensem. mana ada hensem. biasa2 je la.apatah lagi bila dia bercakap.(mulutnya lain,(mungkin pd giginya atau lidahnya pendek?).hi hi hi(jgn mrh,ini komen betul).tapi lakonannya mmg blh tahan.

Anonymous said...

i wish he'd be given more roles of non-malay for example iban or bidayuh. it's not fair for all the non-malay actors like tony eusoff to act as malay in local movies and dramas. this is not 1malaysia at all and doesn't potray the real malaysia.

Anonymous said...

i thought he is muslim but....hm....very dissappointd...xpela..but he is very hensem..i like him very much lol~~huhuhu

Anonymous said...

wlupn bkn muslim, kta kna support gak crita2 malaysia. tandanya kta satu malaysia tp, zach tu kena la diberi watak yg x tlalu menjurus pd agama islam kn... klu tony eusoff ok lagi sbb tony pn bidayuh gak tp dah msk islam... tony n zach mmg best.

sHeLLabLaiR said...
This comment has been removed by the author.
bina badan said...

Jom Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Untuk Lelaki Disini Agar Anda Kelihatan Lebih Kacak Dan Segak.....Jangan Segan2..Milikilah Badan Impian Anda Bermula Disini...

Anonymous said...

dia nie beragama apa yer?? beriya sgt nak mengucap kalimah Allah.....Islam atau sebaliknya..?

Sigan Ranti said...

Bidayuh sarawak memang banyak hansem..
Tulah tak macam dia...semuanya tak nak ceburi industri macam zachery francis. ..btw dia sorang yang hansem kacak lawa..
Teruskan bakat kamu zack...sentiasa suport kamu...

Related Posts with Thumbnails